patisson

Wat is een Patisson en wat kan je ermee?

Wij kennen de patisson als pompoen soort en gebruiken hem in Nederland vooral ter decoratie. De prachtige witte kleur en de bloemenvorm siert menig kozijn en tafel.

Maar de patisson is zoveel meer dan dat. In Frankrijk maken ze met deze groentevrucht de meest heerlijke ovengerechten:

Dakje eraf, vulling op smaak brengen, dakje terug en in de oven, terug op tafel en dan op uw bord: voila!

Wat is een patisson?

De naam Patisson komt van het Engelse Patty Pan, wat letterlijk “een pan om patty in te bakken” betekent.

Qua smaak lijkt de patisson een beetje op courgettes. Niet zo heel bijzonder, maar wel veelzijdig te gebruiken.

Stelt u zich voor: u snijdt het dakje eraf, holt de patisson uit en brengt de vulling op smaak met bijvoorbeeld een gekarameliseerde uitjes, paprika en gekruid gehakt…of met roquefort kaas, rozijntjes en walnoten. De jonge patissons met zachte schil kunt u in zijn geheel eten; even mee wokken en minstens zo lekker als de courgette. Klik hier voor heerlijke recepten van Herman den Blijker: https://www.hermandenblijker.nl/

Pattison of patisson? Het kan allebei. Pattison komt van het engelse patty pan en patisson komt van een franse cake dat gemaakt wordt in een tulband met dezelfde vorm.

Op De Weerdhoeve hebben wij veel patissons in de zomer en najaar. Super leuk voor op de vensterbank, maar misschien bent u nu ook geïnspireerd om er een lekker gerecht mee te maken?

In onze biologische moestuin groeien veel pompoenen, waaronder de patisson. Wilt u er meer over lezen, klik op de volgende link: De biologische moestuin

Op ons erf staat een vakantiehuis voor 2 personen, of voor 4 personen met de achterkamer erbij. Heeft u een huisdier? Neem gezellig mee. Klik hier op de volgende link om het huisje te bekijken: Huisje huren

Wellicht dat we u op ons erf kunnen ontmoeten, u bent van harte welkom.

Post a Comment