Maison

Een konjac spons. Wat is het en wat doet het?

Tot voor kort wist ik niet van het bestaan van een konjac spons af. En nu wil ik niet meer zonder. Mijn gezicht is zacht en alle oneffenheden verdwenen binnen twee dagen als sneeuw voor de zon.

Ik ging op onderzoek uit. Wat is een konjac spons, wat doet het en waarom is de één zoveel duurder dan de ander.

Wat is een Konjac spons

Een konjac spons wordt gemaakt van de poedervormige wortel van de konjac plant welke voornamelijk te vinden is in Oost-Azië.

Het sponsje reinigt tot diep in de poriën en frist de doffe huid op. Deze reinigende werking draagt dit kleine sponsje van nature bij zich, mits het sponsje geen chemische bewerking heeft ondergaan. Daarover zo meer.

De wortel van de konjac plant wordt verwarmt en vervolgens snel gekoeld. Tijdens het koelen kunnen er andere ingrediënten aan toegevoegd worden, zodat de spons een toegevoegde werking krijgt. Zoals houtskool voor de onrustige huid..of collageen voor de oudere huid. Konjac sponzen zijn geschikt voor ieder huidtype, ook voor de zeer gevoelige huid.

Let wel op de juiste kwaliteit, want zoals bij zoveel andere producten zijn er ook ‘konjac’ sponzen verkrijgbaar die niet puur zijn en dus niet de juiste werking hebben. Kom ik zo ook op terug..

Wat doet het

Een konjac sponsje voor het gezicht is licht exfolierend waardoor het de doorbloeding bevordert, dode huidcellen verwijdert, restanten make-up weghaalt en nieuwe huidcellen genereert. Dit stukje is zo goed als het zelfde als een alledaagse scrub of de plastic loofah die we allemaal wel kennen. Maar nu volgen de extra’s:

Een konjac spons is Ph-neutraal, waardoor ook mensen met een zeer gevoelige huid het sponsje kunnen gebruiken.

Een konjac spons zit vól met vitamines en mineralen: A, B1, B2, B6, B12, C, D en E. Plus de mineralen zoals koper, zink, ijzer en magnesium. Het natuurlijke sponsje bevat eiwitten, lipiden en vetzuren. En precies deze natuurlijke toevoegingen maken het sponsje speciaal. Het reinigt, scrubt én voegt al bovenstaande toe zodat je huid echt gaat stralen.

Hoe gebruik ik het

Net uit de verpakking is het sponsje hard en klein. Even 30 seconden weken in water en het is wat groter en heerlijk zacht. Onder de douche of bij het wassen…of voor de tv..wat jij wilt. Kleine ronde bewegingen, liefst in de hals beginnen via de kaak, wangen omhoog. Je kan je lippen mee scrubben, je neus…alles zal je dankbaar zijn.

Ik gebruik het sponsje elke dag, omdat het zo mild is kan dat zeker. En omdat ik fan ben, gebruik ik de grote variant ook, voor het hele lichaam.

Even een veeg zeep over de spons en voilá, klaar voor de kinderen om het hele lichaam mee in te smeren. Aan elk sponsje zit een handig touwtje, zodat het vegen makkelijk is, én zodat je het sponsje na gebruik te drogen kan ophangen. Na elk gebruik droogt het sponsje en is het hard.

Wat vervangt het

Het konjac sponsje vervangt mijn gezichtsscrub, mijn bodyscrub, mijn gezichtsreiniger, alle (plastic) verpakkingen waar bovenstaande producten in zaten en wat betreft duurzaamheid scheelt dit daardoor ook: liever 1 product dan 3 producten. O ja, het is 100% biologisch afbreekbaar. Wanneer het sponsje na 2 á 3 maanden uit elkaar begint te vallen, kan het zo je tuin in.

Goede en slechte sponsjes

Net zoals bijna alles zijn er goede sponsjes en slechte sponzen. De goede konjac sponsjes hebben geen chemische bewerking ondergaan, zodat ze naast het scrubben ook de toegevoegde werkingen hebben en alle vitamines en mineralen meedragen. Daarnaast zijn de goede sponsjes gemaakt van de beste stukken wortel van de konjac plant en niet de afvalstukken. De reviews van de goedkopere sponsjes is nog wel eens dat het na eenmalig gebruik uit elkaar valt of zelfs gaat stinken. Een goede spons gaat maanden mee.

Een konjac spons zit ter bescherming altijd in een plastic. Ik zal zelf altijd kiezen voor een recycled plastic in een verder geheel kartonnen doosje. De goedkopere sponsjes zitten vrij vaak in een grote plastic verpakking. Als het dan ook nog een chemische behandeling heeft gehad is het bij afbreken ook niet meer geschikt om op de composthoop te gooien. Niet leuk voor het milieu, niet duurzaam en doet voor je huid ook niet veel.

Vele soorten konjac sponzen

Bij De Weerdhoeve verkopen we verschillende soorten konjac sponzen. Hieronder even een opsomming van wat er beschikbaar is:

Elicious Konjac spons met charcoal

Voor een acné gevoelige en problematische huid raden we de Elicious Konjac spons met bamboehoutskool aan. Bamboo charcoal is zeer poreus en absorbeert niet alleen het overtollige olie van de huid, het werkt ook om bacteriën die acné veroorzaken te verwijderen. Geactiveerde houtskool staat bekend om zijn diep absorberende en ontgiftende eigenschappen en wordt al honderden jaren in de gezondheid en de geneeskunde gebruikt.

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen.

Elicious Konjac spons puur

De pure Konjac spons is geschikt voor alle huidtypes en is bijzonder goed voor een zeer gevoelige huid, zonder toevoeging van extra ingrediënten. Deze puur witte konjac reinigt grondig met minimale kans op irritatie en biedt een verfrissende exfoliërende werking. Zo veilig dat deze zelfs voor een babyhuidje gebruikt kan worden.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een heerlijke dikke badspons.

Elicious Konjac spons met rode klei

Als je een bijzonder droge of gevoelige huid hebt, probeer dan de Elicious Konjac spons met rode klei. Rode klei is rijk aan ijzeroxide en heeft een zeer rustgevend effect op de geïrriteerde, gevoelige en door de zon verbrande huid. Ideaal voor de behandeling van rosacea, het kan ook helpen om fijne lijntjes en gebroken haarvaten te verminderen door de huid te hydrateren. De genezende en kalmerende eigenschappen van rode klei ondersteunen het natuurlijke celregeneratieproces van de huid zonder verstoring of irritatie. Net iets anders gevormd om ook op moeilijke plekjes te kunnen komen.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met roos

Heb je wat meer vitaliteit van je huid nodig? Dan is de Konjac spons met roos een prima keuze. Het rozenextract ontgift de huid waardoor deze er weer stralend gaat uit zien. Net als alle andere konjac sponzen geschikt voor elke huid.

Je huid wordt zacht, natuurlijk schoon en verfrist, en het beste van alles is dat je onmiddellijk na het reinigen een verschil met de huid voelt en ziet.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met groene thee

Verstevigend de huid en beschermd tegen zonlicht

Groene thee voor een hypergevoelige huid, deze konjac-spons met groene thee extract zit van nature vol met antibacteriële stoffen en heeft een UV beschermende werking. Verstevigd de huid en gaat daarmee ook veroudering tegen.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met lavendel

De voordelen van lavendel hoeven we nauwelijks te vertellen. Bijna iedereen kent de verlichtende en kalmerende werking er van. Met deze konjac spons bevorder je bovendien de regeneratie van huidcellen zodat je huid heerlijk zacht aanvoelt.

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen.

Elicious Konjac spons met aloë vera

Aloë Vera heeft een voedende en hydraterende functie op je huid. Speciaal de drogere huid zal hiervan profiteren. 

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen. 

Elicious Konjac spons met lycopeen

Lycopeen helpt niet alleen het verouderingsproces te vertragen, maar kan ook de huid helpen beschermen tegen verbranding door de zon. Lycopeen is een stofje (hydrocarbonaat) dat in tomaten en ander rood fruit en groente voorkomt. En daarmee 100% natuurlijk.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels.

Elicious Konjac spons met collageen

Collageen helpt bij het tegengaan van rimpels, herstellen van huidcellen en de huid weer elastisch maken. Collageen is een eiwit met verschillende aminozuren dat ook door je lichaam zelf wordt aangemaakt.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons Walnoot

Dit is een wel heel bijzondere spons en bevat deeltjes van de schil van walnoten. Deze zorgen voor een extra aangenaam peeling effect.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels. 

Elicious Konjac spons Peppermint

Pepermunt is niet alleen verfrissend, maar werkt ook ontstekingsremmend en kalmeert de huid. Bovendien geschikt voor een vette huid.

Zin om ook jouw huid te laten stralen? Klik op onderstaande link of stuur mij gelijk een whatsapp, dan leg ik ze klaar, of verstuur het via brievenbus post.

konjac sponzen mooi gestyled op rode achtergrond
gezichtssponzen en lichaamssponzen