Title Image

De biologische moestuin

Geniet van onze biologische groentes en bijzondere planten en bloemen

De biologische moestuin

De meeste mensen weten via social media dat wij een biologische moestuin zijn begonnen. We eten er zelf van, delen het met onze gasten van het vakantiehuisje en verkopen het overige aan de straat op onze biotafel en aan de lokale landwinkel De Kuipershoeve.

Op de rest van de 2.8 hectare die ons erf rijk is, ligt mooi gemaaid gras rondom de vijver vol vis. Voor het vakantiehuisje groeit op het grasveld de oude eik die door het antieke raampje prachtig pronkt. 

De woonboerderij uit 1916 met haar rieten kap en piepende houten luiken siert het erf vanuit alle hoeken en de  houten kapschuur grenst aan het bos, waar een bospad kronkelend bij de vijver uitkomt. 

Nog even over de moestuin. Alles is organisch aangelegd en gebouwd met materialen die we gevonden hebben op het erf. 

De border rondom de moestuin is onze “eetbare tuin”. Tomaten afgewisseld met distels en zonnebloemen in verschillende kleuren, geuren en hoogte. 

In de moestuin is het minstens zo feestelijk. In symmetrische vakken groeien elke seizoen verschillende groentes. Keurig schuiven we de vakken door zodat elk jaar een ander gewas de grond verrijkt. 

Soms verlangen mensen naar het Paradijs, en zeggen zij dat zij dat hier gevonden hebben. 

Hoe mooi is dat!” 

biologische moestuin vol bloemen