Maison

Wat te doen in Twente? 4 tips door uw gastvrouw Rachel

Wat te doen als u in Twente bent. Er is heel veel te doen, en eigenlijk is een dag te weinig, Ga naar een mooie oude stad, of maak prachtige wandelingen langs De Regge, over De Borkeld of de Sallandse Heuvelrug.

Ik geef graag 4 tips van een dagje Twente:

Tip 1 Dagje Deventer

Wij gaan als gezin graag naar Deventer. Binnen 25 minuten parkeren we de auto bij het Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel en kunnen daar met het pondje over de IJssel naar de binnenstad (zie foto).

Hanzestad Deventer is een van de zes oudste steden van Nederland. Tussen 1000 en 1500 ontwikkelde Deventer zich tot een waar handelscentrum. Dat de stad zich aansloot bij het Duitse Hanzeverbond had daar uiteraard mee te maken.

Als wij naar Deventer gaan, dan gaan we winkelen in de mooie oude binnenstad, nemen we een terrasje en gaan we wandelen langs de IJssel wat voor kinderen ook erg leuk is door de speelplekken om de paar honderd meter.

Tip: Met een beetje geluk bent u daar als de bekende boekenmarkt plaatsvindt https://www.deventerboekenmarkt.nl/,

Tip 2 Het dorp Rijssen

Ver weg hoeft u niet te gaan voor een leuke dag. In het dorp Rijssen staat De Pelmolen die u kunt bezichtigen. Of ga varen met De Enterse Zomp https://www.entersezomp.nl/ en bewonder de rivier De Regge en het landschap eromheen.

Rijssen heeft trouwens een erg leuke winkelstraat met prachtige modezaken. Daarvoor hoeft u niet naar een grote stad.

Vanuit het vakantiehuisje fietst u zo het dorp in. Dat het een klein beetje heuvelachtig is zult u voelen (mits u een elektrische fiets heeft natuurlijk).

Tip 3  Shetlandboerderij Holten

Mijn kinderen hebben alle 3 met heel veel plezier paardgereden bij Irene. Zij organiseert ontzettend leuke pony-dagkampen in het nabij gelegen Holten. De jonge kinderen leren de pony’s verzorgen door ze goed te borstelen. Ook de hoefjes moeten worden schoongemaakt. Met de begeleiders leren zij de pony’s rijden in stap en in draf. De boswandeling aan het einde van de dag is een hele belevenis waarin de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Ervaring is niet nodig, maar het is er niet minder leuk om als je al kan paardrijden, want een Shetlandpony zijn ondeugende pony’s, toch weer heel anders dan manege paarden. http://shetlandboerderij.nl/

Tip 4 Dagje Ootmarsum

Op 40 minuten rijden, net voor de Duitse grens, ligt het kunstenaarsstadje Ootmarsum. Het glooiende landschap nodigt uit tot wandelingen en fietstochten. Het oude stadje staat vol leuke galeries, maar de allermooiste is die van mijn vader en zijn vriendin, Uw Gallery https://uw-gallery.nl/

Ootmarsum is een tip voor de zondag, want dan zijn de winkels open en is het gezellig druk.

Eén dag Twente is eigenlijk te weinig. Kom een paar dagen, of een week en logeer gezellig bij ons op het boerenerf. In een fijn luxe huisje met ligbad en grote boxspring. Huur de achterkamer erbij als u met meer dan 2 personen bent, en neem uw huisdier mee. Bij ons komt u tot rust na een fijne dag Twente. Klik hier om het vakantiehuisje te bekijken