2 tips voor een leuke dag door Pieter Hoornstra

Tip 1: Knooppunt routes fietsen

Sinds een jaar fiets ik graag met mijn elektrische fiets door Nederland. Het leuke van de knooppuntroutes is dat de kleine paden je langs de mooiste plekken leiden. Bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug die vooral in augustus prachtig is als de heide in bloei staat.

Met de app Fietsknoop bepaal ik hoeveel kilometer ik wil fietsen en dan link ik de knooppunten als een lus rond zodat ik weer uitkom waar ik begonnen was.

Vanuit De Weerdhoeve zou ik aanraden de Borkeld op te fietsen en dan richting de Holterberg en via Rijssen weer terug. Dat is een route van ongeveer 40 kilometer waar je zonder teveel stops zo’n 3 uur over doet. 

Tip 2: Wandelen in de regio

Ook houd ik erg van lange wandelroutes. Op dit moment ben ik bezig met het Marskramerpad in de nabijheid van Rijssen eigenlijk. Ik loop mijn volgende route langs de Regge richting de Grimbergerhoeve en dan via de Holterberg naar Haarle. Daar stop ik en zou ik mijn daarop volgende route naar Deventer lopen. Zo’n dag is ongeveer 30 kilometer.

Het Marskramerpad dankt zijn naam aan de marskramers die vroeger vanuit Bad Bentheim, Duitsland, langs alle boerderijen producten probeerden te verkopen zoals kleding, knopen en ritsen. De route stopt in Scheveningen..ik heb dus nog een aantal dagen te gaan.