Op de boerderij gebeurt altijd van alles. Voor iemand die jarenlang in een grote stad heeft gewoond is er vooral heel veel te leren. 

Waar in Amsterdam de leuke terrassen zijn kan ik je zo vertellen. En waar je in Dubai het beste een hotel kan boeken als je met kinderen bent, kan ik je ook zo vertellen. Maar dat een schep of schop niet gewoon een schep of schop is, maar dat er zoveel verschillende soorten zijn, dat is dus nieuw voor mij. 

En als iemand van het tuincentrum mij vertelt dat ik gewoon even de kip moet vasthouden en de poten moet insmeren met vaseline om de kalkpoten beter te maken, ja dáág, een kip vangen zeker. Tot vorig jaar was ik bang voor alles met vleugels. Ik heb al erg veel overwonnen, en ik heb veel gevogelte rondscharrelen, maar gewoon een kip vastpakken en de poten insmeren is wel even een dingetje. De potten vaseline heb ik trouwens wel gekocht hoor, maar ze staan nog steeds in de kas…dicht.  

Mijn kleine belevenissen zijn te lezen via de onderstaande links:

3 peking eenden lopen over ons erf
Kuiken Charly naast haar moeder kip Heartshape
Ikea kast in Japanse stijl