Toen de muren van het vakantiehuisje geschilderd waren kon ik eindelijk beginnen aan de inrichting. Ik liep verschillende winkels op gepaste afstand af en op het moment dat ik dan nu eindelijk wat kon kopen sloeg de twijfel toe: wat is nou eigenlijk mijn stijl?!

Als ik naar mijn interieur thuis kijk dan is het een mix van..ja eigenlijk van van alles, een mix. Ik hou van vintage meubels, heb antieke meubels in mijn bezit en houd van design. Ik loop graag door kringloopwinkels opzoek naar mooie bloempotjes voor de stekjes die inmiddels groot genoeg zijn om naar een potje te verhuizen en als ik dan ook een champagnekoeler zie staan, dan neem ik die ook mee.

Met het huisje wilde ik meer rust creëren en dat bleek dus best lastig. Tot ik, online, de legkast vond. Het deed me denken aan onze reis door Japan. Ik hou van de simpele lijnen, natuurlijke materialen en niet te vergeten de symboliek achter het vele wat japanners doen en maken. Dat kastje kwam er, de toon was gezet. Het werd een interieur in Japanse stijl.

En toen kwamen de andere meubels en accessoires en nodigde ik vol trots mijn vrienden uit. “Geweldig” vonden ze “Leuk die Scandinavische stijl”. “Hmmmm”.

Maar nu komt het goede nieuws. Deze twee stijlen door elkaar heen heeft ook een naam, zo leerde Pinterest mij, JAPANDI. Ik heb een stijl, het is Japandi. Ik ben zo blij.

Maar thuis is het gewoon een mix, van gewoon alles, inclusief Japandi.