3 Tips door Jan Aanstoot 

Tips 1 dagje Ootmarsum

In juni 2019 heb ik samen met mijn partner Laura Rominu een kunstgalerie geopend in Ootmarsum. Na altijd kunstenaars te zijn geweest wilden we zelf eens ervaren hoe het is om een galerie te hebben en we zijn vanaf dag 1 gezond druk! Ootmarsum is een bekend kunststadje in Twente. Normaliter zijn de terrassen vol en is het druk in de smalle straatjes. Nu is het rustiger en veiliger, maar we ontvangen nog steeds 2 bezoekers per keer in onze galerie op gepaste afstand.  https://uw-gallery.nl

De bezoekers combineren een dagje stad met mooie wandelingen en fietstochten. Het is prachtig hier in de omgeving.

Tip 2 RijksmuseumTwenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft een fantastische collectie. Het museum is open voor publiek indien u online eerst een kaartje heeft gekocht.

Als u liever in het vakantiehuisje blijft dan is het ook een leuk idee om de website van het museum eens te bekijken.  Ze hebben een uniek systeem ontwikkeld waarbij iedereen informatie over een van hun kunstwerken kan toevoegen, waardoor de content elke dag weer wordt aangevuld. 

Klik hieronder op de link om naar de video te kijken: 

https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/303/nl/de-collectie-onli

 

Tip 3: Kasteel Twickel 

Kasteel Twickel is werkelijk prachtig. Ook al is het kasteel binnen maar een paar maanden gedurende de zomer open, de kasteeltuinen zijn al een bezoek waard. 

Buiten de zomermaanden om zijn er voornamelijk wandelaars die door de bossen wandelen. Zo loopt er onder andere de Europese Wandelroute E11, ook wel bekend als het Marskramerpad.   

https://twickel.nl/

Voor andere sporters is er een golfbaan en een 70 km lange mountainbike route. De route volgt bestaande zandwegen, maar ook speciaal aangelegde singletracks.