3 MTB-Tips door Alfred van der Meulen

Tip 1 Rijssen 

Voor dag en dauw de mtb-route van Rijssen rijden. Hoe vroeger hoe beter.
Vanaf zonsopgang is het toegestaan om het bos in te gaan en dus mag je vanaf dat tijdstip ook mountainbiken. In alle vroegte op de mtb op dit prachtig mooie parcours, dat je op slechts 900 meter van De Weerdhoeve al kunt oppikken.
De beloning voor het vroege opstaan bestaat uit een mooie zonsopgang, mooie dauwdruppels, nevel over de velden, spinrag over de paden en een extra grote kans om reetjes en ander wild te spotten.
En als je dan na pakweg een uurtje terugkomt van het rondje fietsen dan kan je bij het ontbijt weer heerlijk genieten van de kakelverse eitjes van Rachel’s kippen.

 

Tip 2 Hellendoorn en Lemele 


Maak een leuk uitstapje van de mtb-routes van Hellendoorn en Lemele. Deze  twee routes liggen op ongeveer een half uurtje rijden met de auto vanaf De Weerdhoeve. De route van Lemele (13km) ligt op en rond de Lemelerberg. Je wordt hier getrakteerd op prachtige uitzichten en een te gek parcours. De route van Hellendoorn (17km) ligt iets meer verscholen in het bos en heeft dus minder vergezichten, maar is wel technisch wat uitdagender. Wanneer je de route van Hellendoorn start vanaf  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug dan heb je op driekwart van de route een mooie uitspanning Landgoed De Uitkijk voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

Tip 3 Lochem 


Ook op een klein half uurtje rijden, ligt de mtb-route van Lochem. Voor de echte mtb’er eentje die je absoluut moet afvinken. Deze route zou ik niet aanraden voor de beginnende mountainbiker, want het vereist toch wel wat technische skills om hier goed en heelhuids beneden te komen op de vele flowy en bochtige afdalingen. Ook bergop moeten af en toe even alle zeilen worden bijgezet om te voorkomen dat je moet afstappen. Het is een fantastisch mooie en diverse route. Prachtige bossen afgewisseld door mooie weidse vergezichten, aan elkaar verbonden door flink wat hoogtemeters.
Deze route zou ik starten bij Eethuis De Kaleberg, waar je dan jezelf na een schitterend rondje van 20 kilometer lekker kunt trakteren op een heerlijke lunch.